Verdiep u meer in kunst na bezoek van museum MORE

Als u bij museum MORE bent geweest is het ook leuk om een bezoekje te nemen in museum Lalique bevestigd in Doesburg. Zo bevinden zich hier kunstwerken van Jan Toorop en René Lalique. Dit sluit zich goed aan door de werken die u eerder in museum MORE hebt gezien van Charlie Toorop. Zo breidt u uw kennis uit en heeft u een leuke dag wel met vrienden, familie of alleen.

Zo staat het museum Lalique vooral bekend om de Franse kunstenaar Lalique die van 1860 tot 1945 leefde. De kunstenaar stond bekend als de Da Vinci onder de juwelen en glaswerken die hij creëerde. Lalique was een liefhebber van de  “kleine natuur”, waar die ook zijn inspiratie voor zijn kunst vandaan haalde. Dan zie je vooral de vlinder, kikker en libelle terug. Daarbij was die bekend bij verschillende parfum huizen, waar die flacons voor creëerde.

Een moderne blik

Doordat Lalique werkte met een vergrootglas, zijn de details op de kunstobjecten moeilijk te zien met het blote oog. Daarom hangen er door heel het museum LEDschermen en Touchscreens om de kunstwerken te inzoomen, waardoor de details een stuk duidelijker worden afgebeeld. Dit maakt een museum ook op een leuke manier heel modern.