Mason Garments is een hoogstaand schoenen label dat in 2012 is opgericht door ontwerper Rendi Aditia. Hij groeide op in de jaren 90 en zag zijn moeder en oudere broer hoogwaardige kleding dragen. Dit was een van de eerste keren dat Rendi in aanmerking kwam met luxe kleding, hierdoor ontstond zijn passie voor luxe kleding. Als jong kind droeg Rendi als veel luxe kleding, hierdoor droomde Rendi ervan een schoenenmerk op te richten welke zijn eigen stijl en persoonlijke interesse weerspiegelt. Na het vormen van zijn ideeën in ontwerpen en het vinden van de juiste partners voor zijn merk, begon Rendi met Mason Garments.

Het ontstaan van Mason Garments

Italië staat bekend om het land waar het beste schoeisel te krijgen is. Ook staat Italië bekend om zijn fijne tradities van vakmanschap en is de bron geweest van talloze unieke meesterwerken door de eeuwen heen. Mason Garments heeft momenteel een ontwerpstudio in Amsterdam en een fabrikant in Italië. Het bedrijf is vastbesloten om de meest hoogstaande schoenen te leveren en onze weg te vinden binnen de luxe-industrie. Mason Garments maakt zijn schoenen van de best mogelijke materialen en zorgt voor de beste kwaliteit, zo wilt het bedrijf de top halen in de schoenenwereld.

Het vakmanschap van de schoenen

De schoenen van Mason Garments van de beste en alleen Italiaanse materialen. Het leer dat het bedrijf gebruikt is hoogstaand kalfsleer dat met de hand is geplukt uit de beste leerlooierijen die Italië te bieden heeft. Het bovenwerk is gefabriceerd op eigen gemaakte en nauwkeurig geselecteerde zool eenheden uit Italië. Bij het constructieproces worden de binnenzool en voering direct in de bovenkant genaaid om een geheel te maken. Deze nieuwe en verbeterde techniek van schoenmaken wordt “Sacchetto” genoemd. De binnenkant van een Sacchetto is als een mocassin gemaakt van gevoerd leer. Het bedekt de voet als een soort handschoen en wordt in het leren bovenwerk verwerkt om een lichtgewicht en flexibel kunstwerk te creëren volgens het bedrijf.